Veelgestelde vragen

Algemeen

Wanneer is verzending gratis?
De verzending bieden we u gratis aan als u voor meer dan €50,00 bestelt.
Wat zijn de verzendkosten?

Onze producten passen niet door de brievenbus en worden als pakketpost bij u aangeboden. De verzendkosten bedragen € 6,75 binnen Nederland.

Wat is de levertijd van Karama?
Uiteraard doen we ons best het zo snel mogelijk te versturen, maar we garanderen binnen 3 wekdagen.

Argan olie

Waar kan ik Arganolie voor gebruiken?
Arganolie kan gebruikt worden voor gezicht, lichaam, handen en haar. Karama biedt een volledig assortiment waar u kunt kiezen uit producten die het beste bij u passen.
Hoe weet ik dat ik echte Arganolie krijg?
Er zijn veel aanbieders die arganolie vermengen met water of andere oliën. Daardoor kunnen ze het goedkoop aanbieden, maar het spreekt voor zich dat deze minder werkstoffen bevatten dan 100% pure arganolie. Aanbieders van zuivere, 100% natuurlijke arganolie zoals Karama zijn gecertificeerd met het Ecocert logo.
Wat maakt Arganolie zo duur?
De arganboom komt alleen voor in het zuidwesten van Marokko. Elke arganboom levert weliswaar circa 30 kilo vruchten, maar daar wordt slechts 1 liter pure olie uit gewonnen. Hier heeft men ongeveer 1,5 dag voor nodig. Al het werk wordt met de hand gedaan.
Wat is Arganolie?
Arganolie komt van de vrucht van de arganboom. De vrucht lijkt op een gele pruim en verbergt in zijn bittere vruchtvlees maximaal drie pitten die in een uiterst harde schaal (16 keer harder dan de hazelnoot) zitten. Slechts om de 2 jaar groeien deze vruchten aan de arganboom. Na de oogst worden de pitten verzameld en de schalen met stenen stukgeslagen en met de hand fijngemalen. De brij wordt met lauwwarm water vermengd tot een deegmix waaruit vervolgens de olie wordt geperst.

Overige vragen?

Heeft u een vraag die nog niet beantwoord is, vul dan ons contactformulier in. We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.