Cactusvijgolie: Het nieuwe schoonheidselixer 17 oktober 2012 – Posted in: Cactusvijgolie

Arganolie heeft inmiddels een behoorlijke bekendheid verkregen. Ook in Nederland is het algemeen bekend dat dit Marokkaanse goud een wondermiddel voor je huid is. Maar als arganolie het goud van Marokko is, dan is cactusvijgolie het platina op het gebied van schoonheid. Deze uiterst schaarse olie is extreem rijk aan vitamine E. Deze olie staat bekend als een natuurlijk antioxidant.

De Cactusvijgolie zorgt dat uw huid herstelt van dagelijkse vrije radicalen en werkt als geen enkele andere olie zo effectief in de versteviging en verjonging van de huid. De celvernieuwing wordt gestimuleerd, waardoor uw huid wordt verstevigd en gaat stralen.

Samenstelling

Het geheim van cactusvijgolie is de unieke samenstelling. De cactusvijgolie is zeer rijk aan vitamine E (tocoferol), vetzuren (linolzuur 65%) en sterolen (Beta-sitosterol 79%).

Vitamine E (tocoferol), een vetoplosbare vitamine, speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels. Ook is het belangrijk voor de weerstand. Vitamine E is een antioxidant: het beschermt de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen.

De hoeveelheid Vitamine E in cactusolie is ongeveer 1000 mg/kg. Ter vergelijking: bij arganolie is dat ongeveer 620 mg/kg.

Wat kan cactusvijgolie voor uw huid doen?

Cactusvijgolie helpt rimpels voorkomen en verminderen door het huidhelend effect. Het aantal en de diepte van de rimpels wordt verminderd en kringen of wallen onder de ogen worden vervaagd of voorkomen. Cactusvijgolie versterkt en herstelt uw huid, haar en nagels.

  • De helende werking van cactusvijgolie heeft ook een herstellend effect op littekens en zwangerschapsstriemen (striae).
  • Cactusvijgolie stimuleert de regeneratie van de huid, hydrateert en geeft het elastisciteit.
  • Uw haar wordt versterk, gevoed en gehydrateerd. Cactusvijgolie geeft het glans en flexibiliteit. Ook helpt cactusvijgolie tegen haaruitval.
  • Cactusvijgolie helpt bij huidaandoeningen, acne en eczeem.